
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی شیراز:
وضعیت سُرخک در فارس تحت کنترل است
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی شیراز، از شناسایی ۲۰ مورد قطعی ابتلا به بیماری سُرخک در استان فارس خبر داد و بر اهمیت واکسیناسیون و شناسایی زودهنگام علائم این بیماری تأکید کرد. وی وضعیت این بیماری را تحت کنترل ارزیابی کرد.
اورنگ ایلامی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، از شناسایی ۲۰ مورد قطعی ابتلا به بیماری سُرخک در استان فارس خبر داد و شرایط فعلی این بیماری را تحت کنترل ارزیابی کرد.
وی افزود که از مجموع ۱۴۷ مورد مشکوک گزارششده، ۲۰ مورد به تایید رسیدهاند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش همراه بوده، اما فعلاً جای نگرانی نیست.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی شیراز به پوشش بالای واکسیناسیون در کشور اشاره کرد و گفت: «با اجرای موفق برنامه ملی واکسیناسیون سُرخک و پوشش بیش از ۹۵ درصدی آن، احتمال بروز بیماری در برخی گروهها همچنان وجود دارد.
ایلامی افزود: بین ۳ تا ۵ درصد از افرادی که دو دوز واکسن دریافت کردهاند، ممکن است ایمنی کامل نداشته باشند. همچنین افرادی با نقص ایمنی ناشی از بیماریهای زمینهای با خطر بیشتری مواجهند.»
وی گفت: دلیل دیگری برای افزایش موارد سُرخک را ورود افراد از کشورهایی با برنامههای ناپایدار واکسیناسیون دانست.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی شیراز تصریح کرد: این موضوع میتواند کودکان زیر یک سال که هنوز در سن واکسیناسیون نیستند را در معرض خطر قرار دهد.
ایلامی بر اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری تأکید کرد و گفت: «علائم اولیه سُرخک شبیه به سرماخوردگی است و پس از مدتی بثورات پوستی ظاهر میشود. در این مرحله، فرد باید از تماس با گروههای آسیبپذیر مانند کودکان، بانوان باردار و بیماران دارای ضعف ایمنی خودداری کند.»
وی همچنین اعلام کرد: واکسیناسیون طبق شیوهنامه کمیته کشوری ایمنسازی انجام میگیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکی شیراز همچنین توصیه کرد: برای ایجاد ایمنی کامل، دو دُز واکسن در سنین ۱۲ و ۱۸ ماهگی تجویز شود و از خانوادهها خواست تا با تکمیل بهموقع واکسیناسیون، توجه به علائم اولیه بیماری و پرهیز از خوددرمانی، در مهار بیماری سُرخک همکاری کنند.
قابل ذکر است که رسانهها نیز نقش حیاتی در آموزش جامعه و افزایش آگاهی عمومی در خصوص اهمیت واکسیناسیون دارند.
با فراهم کردن اطلاعات صحیح و علمی، میتوان به کاهش ترس و نگرانی عمومی کمک کرد و خانوادهها را به انجام واکسیناسیون تشویق نمود و با اطلاعرسانی دقیق و بهموقع میتوان میزان ابتلا به بیماریها را به طور چشمگیری کاهش داد و پیامدهای منفی ناشی از بروز اپیدمیهای عفونی را به حداقل رساند.
انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!