حالت تاریک
دوشنبه, 18 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
عطر «هفت‌تخم» در جهرم پیچید
احیای سنت دیرینه در عید فطر؛

عطر «هفت‌تخم» در جهرم پیچید

اهالی جهرم سنت دیرینه پخت حلوای «هفت تخم» را به مناسبت عید سعید فطر احیا کردند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، در پایان ماه مبارک رمضان و فرارسیدن عید سعید فطر در برخی مناطق کشور خوردنی‌ها و شیرینی‌های مختلفی پخته می‌شود. از روزگار قدیم روز عید سعید فطر در جهرم، پخت حلواهای مقوی برای روزه‌داران به نام «هفت‌تخم» مرسوم بوده است.

این حلوا که از دیرباز در این منطقه به مناسبت عید فطر پخته می‌شود، با ترکیبی از هفت نوع گیاه مقوی، انرژی ازدست‌رفته روزه‌داران را جبران می‌کند.

به گفته اهالی جهرم، «هفت‌تخم» از بذرهای ریحان شهری، مروک، ترنجبین، تدری، بارهنگ، فرنجمشک و تخم خرفه تهیه شده و با ادویه‌های مخصوص طعم بی‌نظیری به آن می‌بخشد.

حلوای «هفت‌تخم» از لحاظ طبعی آن را گرم و فوق‌العاده مقوی می‌دانند. این مواد از عطاری‌ها تهیه می‌شود و به همراه ادویه مخصوص به اصطلاح به آن «دَر و دوای» هفت تخم می‌گویند.

هفت‌تخم علاوه بر عید سعید فطر در برخی مناسبت‌های ویژه‌ی دیگر چون عروسی‌ها و سایر مراسم نیز در جهرم طبخ می‌شود. 

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!