حالت تاریک
پنج‌شنبه, 21 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
جاذبه‌ها و موقعیت شهرستان زرین‌دشت
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان زرین‌دشت عنوان کرد:

جاذبه‌ها و موقعیت شهرستان زرین‌دشت

رئیس اداره میراث فرهنگی زرین‌دشت بیان کرد: شهرستان زرین‌دشت با مرکزیت شهر حاجی‌آباد دارای ۴۶۰۰ کیلومترمربع وسعت فاصله آن تا شیراز ۲۶۵ کیلومتر است.

احسان حسنی‌نژاد رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان زرین‌دشت در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه» گفت: این شهرستان به دلیل نوع آب‌وهوا جزء مناطق گرم و خشک محسوب می‌شود.

وی به وجود دریاچه بسیار زیبا و فصلی ایزدخواست در این شهرستان اشاره کرد که محلی برای کوچ و مهاجرت پرندگان از نواحی سیبری، اروپایی در فصل زمستان فراهم کرده است.
 
 رئیس میراث‌فرهنگی زرین‌دشت گفت: رویش گیاهان دارویی از قبیل پونه، بابونه، آویشن، گاوزبان و محک به جلوه و چشم‌انداز گردشگری شهرستان با دست‌بافته‌هایی با طرح‌هایی چون شاه‌نشین لچک، سه‌شاهی اژدر و دوازده‌شاهی موجب رونق گردشگری منطقه شده است.
 
 حسنی‌نژاد در خصوص ظرفیت‌های گردشگری شهرستان زرین‌دشت خاطرنشان کرد: این شهرستان دارای ظرفیت‌های مطلوب در حوزه گردشگری است که ان‌شاالله با حمایت‌ها و اهتمام مجدانه به‌زودی شاهد رشد و شکوفایی در این حوزه خواهیم بود.
 
 وی اشاره‌ای به آثار تاریخی در شهرستان کرد و افزود: این شهرستان دارای بیش از ۱۰۰ اثر تاریخی است و تاکنون ۲۹ اثر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 
 
 رئیس میراث‌فرهنگی شهرستان زرین‌دشت در خصوص استفاده از ظرفیت‌ها، قابلیت‌ها و تنگناها در شهرستان زرین‌دشت پیشنهاداتی به شرح ذیل ارائه داد: فراهم نمودن بستر مطالعاتی و تحقیقاتی در جهت شناخت و توسعه ظرفیت‌های گردشگری با همکاری مراکز آموزش عالی و دانشگاهی با رویکرد فرهنگی و اقتصادی و تقویت روستاهای هدف گردشگری با ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی در راستای ارتقای فرهنگی و درآمدی ساکنان.
 
حسنی‌نژاد گفت: متأسفانه شهرستان زرین‌دشت فاقد اماکن اقامتی اعم از هتل و اقامتگاه بوم‌گردی و سایر مراکز خدماتی جهت ارائه خدمات به گردشگران است. با آغوش باز پذیرای سرمایه‌گذاران محترم در بخش گردشگری شهرستان زرین‌دشت هستیم. 
 
 وی جاذبه‌های مذهبی در زرین‌دشت را بیان کرد: بقاع متبرکه امام‌زاده شاه فرج‌الله و شاه حبیب‌الله و امامزاده شاه علم‌دار علیه‌السلام از بقاع متبرکه شهر حاجی‌آباد امامزاده شاه‌فرج‌الله و شاه‌حبیب‌الله علیه‌السلام است که از نوادگان امام موسی کاظم علیه‌السلام می‌باشند. بر اساس نوشته سنگ آرامگاهشان تاریخ وفاتشان به سال ۶۲۰ و ۶۳۰ هجری قمری بوده است.
 
 رئیس میراث‌فرهنگی شهرستان زرین‌دشت در پایان بیان کرد: میراث‌فرهنگی هم‌ارزش‌های ذاتی دارند و هم‌ارزش‌هایی که حاصل نگرش و رویکرد جامعه هستند و با زیرساخت‌های سیاسی و اقتصادی جامعه ارتباط دارند.
 
حسنی‌نژاد به همین دلیل حفاظت و حراست از میراث‌فرهنگی و آثار تاریخی از ضروریات سیاست‌ها و راهبردهای دولتمردان، مسئولین و آحاد مردم به‌حساب می‌آید، به‌ویژه در جهان کنونی که صنعت گردشگری از کارآمدترین و پویاترین فعالیت‌های فرهنگی و اقتصادی محسوب می‌شود.
 
 وی گفت: به دلیل بی‌اطلاعی و عدم شناخت کافی نسل‌های کنونی آثار و ارزش‌های مادی و معنوی در حال کم‌رنگ‌شدن و حتی ازبین‌رفتن است.

 رئیس میراث‌فرهنگی شهرستان زرین‌دشت اظهار کرد: امروزه ملت‌ها و اقوام برای شناخت بیشتر از یکدیگر به شناسایی میراث‌فرهنگی و یادمان‌های تاریخی می‌پردازند و تلاش می‌کنند فرهنگ، هنر و پیشینه غنی تاریخی خود را به یکدیگر معرفی کنند، به همین دلیل حفظ میراث‌فرهنگی به‌عنوان پشتوانه‌ای برای تداوم حیات فرهنگی یک کشور مطرح می‌شود محافظت از آثار تاریخی و میراث‌فرهنگی نه‌تنها باعث می‌شود که افراد یک جامعه فرهنگ خود را غنی بسازند؛ بلکه موجب رشد و توسعه فرهنگی نیز خواهد شد.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!