حالت تاریک
یکشنبه, 31 فروردین 1404
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی شیرازه هستید؟
افزایش ۶۰۰ درصدی کشت چغندرقند در فیروزآباد
مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد خبر داد؛

افزایش ۶۰۰ درصدی کشت چغندرقند در فیروزآباد

مسئول زراعت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد از افزایش ۶۰۰ درصدی کشت چغندرقند در مزارع این شهرستان خبر داد.

با توجه به اهمیت خودکفایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی و حمایت از کشاورزان، کشت چغندرقند به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع تولید شکر در کشور، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اجرای طرح‌های حمایتی و توسعه کشت این محصول، علاوه بر تامین نیاز داخلی، می‌تواند نقش مهمی در رونق اقتصادی مناطق روستایی و ایجاد اشتغال ایفا کند.

جواد پورمحمدی در گفتگو با خبرنگار‌ گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «شیرازه»، گفت: کشت چغندرقند بر اساس قرارداد مستقیم بین کشاورزان با کارخانه قند پارس شهرستان کوار از نیمه دوم اسفندماه سال گذشته در سطح ۱۸۰ هکتار از مزارع شهرستان آغاز شد و در اواسط فروردین‌ماه سال جاری به پایان رسید.

به گفته وی کارخانه طرف قرارداد با کشاورزان در تکمیل فرایند کشت حمایت‌هایی شامل تأمین بذر موردنیاز، نوار تیپ، سموم شیمیایی، برخی از کودها و پرداخت کمک‌هزینه عملیات داشت را در دستور کار دارد و در زمان برداشت محصول هزینه را از کشاورزان دریافت می‌کند.

مسئول زراعت مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد  با بیان اینکه ارقام کشت شده شامل مارینیا، واویلو، ویکو، واسلاو، لریکیت و لریوت است، افزود: عملیات کشاورزی در مزارع چغندرقند به‌صورت کاملاً مکانیزه انجام شده است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۱۷ هزار ۶۰۰ تن چغندرقند از این مزارع برداشت شود.

پورمحمدی تصریح کرد: محصول چغندرقند تولیدی کشاورزان این شهرستان به کارخانه قند کوار تحویل و خرید محصول نیز به‌صورت تضمینی توسط کارخانه انجام می‌شود. 

وی اضافه کرد: رعایت تناوب زراعی، کنترل علف‌های هرز مقاوم در مزارع، حاصلخیزی و اصلاح بافت خاک، مصرف بهینه آب و بالاتر بودن میانگین عملکرد از مزایای کشت چغندرقند نسبت به سایر محصولات است.

این میزان تولید چغندرقند در فیروزآباد، نویدبخش رونق کشاورزی و خودکفایی در تولید شکر در منطقه است. با توجه به مزایای کشت این محصول و حمایت‌های صورت گرفته، انتظار می‌رود در سال‌های آینده شاهد افزایش سطح زیر کشت و بهبود عملکرد در واحد سطح باشیم. این امر ضمن کمک به اقتصاد کشاورزان، نقش مهمی در تامین نیاز داخلی به شکر ایفا خواهد کرد و گامی موثر در راستای تحقق امنیت غذایی کشور محسوب می‌شود.

انتهای خبر/۲۲۴۲۲۴

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!